Interim Management

In de visie van Probus Human Capital Management kent de discipline Interim management zijn waarde in zowel opgaande als neergaande tijden binnen een organisatie. Oorspronkelijk bedoeld om als tijdelijk ‘invaller’ te fungeren, hebben bedrijven inmiddels erkent dat er vele redenen zijn om in diverse situaties de voorkeur te geven aan een interim manager :

  • De interim manager is flexibel en bezit actuele kennis. Interim-managers zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en hebben brede kennis doordat zij ervaringen in verschillende bedrijven hebben opgedaan. Daardoor kunnen zij buiten het vaste organisatiestramien lopen, met creatieve en brede inzichten komen en met u het gesprek aangaan over ‘anders van hetzelfde’ in plaats van ‘meer van hetzelfde’.
  • Interimmers hebben geen verleden en geen toekomst in uw organisatie. De interim manager is niet van uw bedrijf en blijft onafhankelijk, zonder verborgen agenda. Daardoor is hij/zij in staat de grote lijn in de gaten te houden, door boven de (bedrijfs)waan van de dag uit te stijgen.
  • Een goede interimmer schrikt niet zo gauw van de omstandigheden in en rond een organisatie, doorziet situaties en politieke spelletjes snel, houdt het overzicht en blijft onafhankelijk. Daarmee vormt hij een betrouwbaar baken op een woelige zee.
  • Een interimmer kan maatregelen - op sociaal gebied - doorvoeren omdat vreemde ogen nu eenmaal dwingen.
  • Een goede manager organiseert zijn of haar eigen feedback. Een goede interimmer is geen ja-knikker en heeft geen verborgen agenda vanuit eigenbelang. Hij/zij denkt gericht mee in het belang van de organisatie en is daarmee een waardevolle aanvulling in menskracht en bij de ontwikkeling van mensen.
  • Interimmers zijn niet ‘here to stay’, maar ‘here to leave as soon as the circumstances permit’. De goede interimmer werkt vanaf dag één toe naar zijn/haar vertrek en de overdracht van zijn/haar taak binnen de organisatie.

Terreinen waarop Probus Human Capital Management u kan ondersteunen met interim management zijn o.a : HR, Algemeen en commercieel management, Communicatie, Financiën.

Toonaangevende projecten die Probus Human Capital Management de afgelopen jaren heeft vervult zijn o.a :

  1. Interim Sales & Marketing Manager bij een ERP software leverancier met als doelstelling om de gehele afdeling opnieuw op te zetten en de organisatie ‘nieuw leven in te blazen’. Duur: 9 maanden Resultaat : Bij binnenkomst was de organisatie niet meer succesvol op commercieel gebied, na vertrek behoorde de organisatie binnen de groep voor langere tijd tot de ‘best performing region worldwide’.
  2. Interim Hiring Manager voor een van ‘s werelds grotere System Integrators. Doelstelling : opnieuw opzetten van recruitement procedures en ondersteunen van de diverse managers bij een snellere instroom van niewe kandidaten. Duur 13 maanden. Resultaat : alle beoogde doelstellingen qua groei in personeel werden gehaald ondanks tegenzittende marktomstandigheden voor nieuw personeel.
interim training coaching exective probus
GrassGreener Europe gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.