Nieuws

Je cv moet van het scherm afspatten [Metro]

Iedere dag raken zevenhonderd Nederlanders hun baan kwijt. Zij zoeken in de dagen daarna op hun pc naar dat ene document waar bij iedere sollicitatie om gevraagd wordt: het curriculum vitae.

Je motivatiebrief maakt indruk. En dus neemt de recruiter de moeite om de bijlage in je mail te openen om eens te kijken wat voor vlees hij in de kuip heeft. De sollicitant die dan denkt met een standaard document, zo van het internet geplukt en hier en daar een beetje opgefrist, een reële kans te maken heeft het goed mis. Net als de brief moet ook het cv van het scherm afspatten. "Maar als ik lees wat mensen mij laten zien, dan schrik ik daar vaak van. Spelfouten, een foto op het strand en je vrouw en kinderen je grootste passie noemen. Dat kan dus echt niet", zo benadrukt Otteline Asselbergs, loopbaancoach van Young People Coaching. Hoe het wel moet? Asselbergs heeft vijf tips in petto.

lees verder op metronieuws.nl
JOHN VAN SCHAGEN - Metro Holland BV

News Flash: Recruiting Has the Highest Business Impact of any HR Function

Within most corporate HR functions, the atmosphere is simply too politically charged to even consider raising this powerful question:“Which HR function ranks No. 1 with the highest impact on two critical business success measures — revenue growth and profit margins?” Well, the data is in, and we now definitively know that the answer is … recruiting is the most impactful HR function!
Lees Meer | Download artikel (.docx 66,4 KB)

interim training coaching exective probus
GrassGreener Europe gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.